• Ορατόριο ΜΕΣΣΙΑΣ (Χέντελ) με Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου (2015)

  • Όπερα Cavalleria Rusticana (P. Mascagni) με Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου (2015)

  • Συναυλία με Γιώργο Νταλάρα (2014)

  • Συναυλία με Γιώργο Νταλάρα (2014)

  • Συναυλία με Γιάννη Κότσιρα (2016)

  • Συναυλία με Χάρις Αλεξίου (2013)

  • Ημερίδα Χορωδιών (2015)

  • Λαϊκό Ορατόριο ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ με Δημήτρη Μπάση (2012)

Copyright 2022 - Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας

Ο Βασίλειος Αβραάμ γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1975. Έχει σπουδάσει κλασική κιθάρα στο Κονσερβατόριο του Ferenc Liszt στο Debrecen (Ουγγαρία) με καθηγητή τον István Adrovicz. Συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Κονσερβατόριο του Στρασβούργου (Γαλλία) με καθηγητή τον Pablo Márquez και στην Μουσική Ακαδημία της Μπρατισλάβας (Σλοβακία) με καθηγητή τον Jozef Zsapka απ’ όπου απόκτησε το διδακτορικό Artis Doctor στην κλασική κιθάρα.

Ο Βασίλειος Αβραάμ έχει πάρει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ και διεθνές διαγωνισμούς κλασικής κιθάρας: Γαλλία, Ελλάδα, Ρουμανία. Στην Ουγγαρία το 1998 κέρδισε τον πρώτο Πανουγγρικό διαγωνισμό κλασικής κιθάρας. Έχει πάρει σεμινάρια από καθηγητές όπως Walter Würdinger, Zoran Dukic, Gérard Abiton, Devich Sándor. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ουγγαρία, Γερμανία, Γαλλία, Σλοβακία, Κύπρο σε διάφορα φεστιβάλ όπως στο φεστιβάλ Zempléni (Ουγγαρία), στο Festival of Europe στη Mâcon (Γαλλία), στο International Music Festival στην Clermont-Ferrand (Γαλλία), στο 5th Festival des Musiques Rares Musiques Dérangées στη Mâcon (Γαλλία) και πολλαπλές φορές έχει παρουσιαστεί στο φεστιβάλ της άνοιξης του Eger (Ουγγαρία). Έχει παρουσιαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, με την χορωδία Cantus Agriensis και πολλαπλές φορές με την Συμφωνική Ορχήστρα του Eger.

Θεωριτικά του άρθρα έχουν εκδοθεί σε διεθνές περιοδικά για κιθάρα όπως στο Classical Guitar Magazine (Αγγλία), Soundboαrd GFA (ΗΠΑ), Guitarra Magazine (ΗΠΑ), Gitarr och Luta (Σουηδία), Tar (Ελλάδα), Gendai Guitar (Iαπωνία). Από το 2001 μέχρι το 2009 ήταν καθηγητής κιθάρας σε μουσικά σχολεία στην Ουγγαρία. Από το 2010 μέχρι σήμερα διδάσκει μουσική σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Κύπρο καθώς και κιθάρα στο μουσικό σχολείο Λευκωσίας.

Το σχολείο μας στο Facebook
Το κανάλι του σχολείου μας στο YouTube
Το σχολείο μας ζωντανά στο Ustream