Εκτύπωση
Λεπτομέρειες: Κατηγορία: Φωνητική | Εμφανίσεις: 914

Η Κατερίνα Ανδρέου γεννήθηκε στην Λευκωσία. Σπούδασε κλασικό τραγούδι, πιάνο και θεωρητικά στη μουσική σχολή ARTE.

Το 2009 αποφοίτησε με βαθμό άριστα απο την Εθνική Μουσική Ακαδημία της Σόφιας “Pantcho Vladigerof” , όπου σπούδασε κλασικό τραγούδι-σολίστ όπερας, υπό την επίβλεψη της παγκοσμίου φήμης σοπράνο Blagovesta Karnobatlova Dobreva. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ερμήνευσε τους ρόλους Barbarina απο τους Γάμους του Φίγκαρο του Mozart, στην Κρατική Όπερα της Σόφιας και τον ρόλο της Lauretta από την όπερα Gianni Schicchi του Puccini στην Όπερα της Μπλαγκόεβγκρατ.

Ερμήνευσε επίσης με τον Κυπριακό Οργανισμό Όπερας τους ρόλους Susanna απο τους Γάμους του Φίγκαρο, Zerlina απο “Don Giovanni” και Belinda από “Dido and Aeneas” του Purcell. Τραγούδησε με την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου το 2009 και το 2016, ενώ έχει συνεργαστεί και με πολλά μουσικά σύνολα και ορχήστρες σε Κύπρο, Ελλάδα, Βουλγαρία, Αγία Πετρούπολη, Ουζμπεκιστάν και Βρυξέλλες.

Παρακολύθησε σεμινάρια στη Jazz στο New Bulgarian University το 2009, όπως επίσης και στο Cyprus Jazz Workshop 2015, το οποίο διοργάνωσε το European University-Cyprus.

Συμμετείχε στα Φεστιβάλ Φέγγαρος το 2014, 4ο Μικρό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2015 και στο 1st Foundation Film Festival 2016.

Έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με την Ορχήστρα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), ορχήστρα αρχαιοελληνικών οργάνων «Τέρπανδρος», με την Jazz Orchestra του New Bulgarian University, παραδοσιακά μουσικά σχήματα καθώς και με αξιόλογους Κύπριους συνθέτες όπως Σάββα Σάββα, Γιώργο Κάρβελλο, Φαίδρο Καβαλλάρη και Άντη Σκορδή, Νεκτάριο Ροδοσθένους.