Εκτύπωση
Λεπτομέρειες: Κατηγορία: Πιάνο | Εμφανίσεις: 2215

Η Δρ. Άντρη Χατζηανδρέου είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου (PhD in Piano Performance and Related Studies) όπου φοίτησε με υποτροφία του Ιδρύματος Λεβέντη υπό την καθοδήγηση των Andrew Zolinsky και Anthony Pryer. Ο τίτλος της έρευνάς της είναι “Intentions and Interpretations: Narrativity as a Performance Tool to the 19th-Century Piano Ballade”. Είναι επίσης απόφοιτος του Πανεπιστημίου Rutgers στην Αμερική από όπου πήρε τα πτυχία Bachelor’s (BM) και Master’s in Music (MM) στο Piano Performance με διάκριση λόγω της εξαιρετικής της επίδοσης υπό την καθοδήγηση της Susan Starr, και του Εθνικού Ωδείου Κύπρου όπου μελέτησε με τη Λουλού Συμεωνίδου.

Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σε διάφορα τοπικά και διεθνή φεστιβάλ όπως το φεστιβάλ Alfred Schnittke στο Queen Elizabeth Hall. Πήρε 1ο βραβείο στο 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου, την 1η θέση στο διαγωνισμό Goldsmiths Sinfonia Concerto Competition και τη 2η θέση στους διαγωνισμούς South Orange Symphony Orchestra και Rutgers University Symphony Orchestra Concerto Competitions. Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους μαέστρους όπως οι Carmen Moral, Alexander Ivashkin, και Kynan Johns.

Η Δρ. Χατζηανδρέου εργάζεται ως Λειτουργός στο Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Κύπρου, είναι καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας και συνεργάτιδα καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Μαθητές της έχουν βραβευθεί σε διαγωνισμούς και έχουν εξασφαλίσει θέσεις σε σημαντικά πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως το Royal Academy of Music και το Hochschule fur Music Detmold.

Είναι πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού οργανισμού Arts Embrace. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου για 5 χρόνια.